AMMI'S STYLE EGG CURRY//ANDA KADHI





ΈGG  CURRY / KADHI 

 अंडा कढ़ी /  بعدہ کڑھی 

serve -7  people 




Ingredients:


Boiled eggs /उबले  हुए अंडे                    6 nos/६ 
 Boiled potato/उबले  हुए आलू                3 nos/३ 
Tomatoes/टमाटर                                     2 medium size/२ छोठे 
 Onions chopped/कटे हुए प्याज              2 big size/२ बड़े 
Cashewnuts/काजू                                  few/थोडेसे 
Red chilly powder/लाल मिर्च पावडर     2 tea spoon/२ छोटा  चम्मच 
Turmeric/हल्दी                                      1 tea spoon/१ छोटा चम्मच 
Garam masala powder/गरम मसाला पावडर 
                                                              2 tea spoon/२ छोठे चम्मच 
Milk/दूध                                                    2 cups/२ कप 
Fresh chopped coriander/हरा धनिया          few springs
Water/पानी                                                4 cups/४ कप 
Green masala(green chilly,garlic,jeera,ginger)

(हरी मिर्च ,अदरक  ,लहसुन ,ज़ीरा )        Table spoon / 2 बड़ा चम्मच

Oil / तेल                                                    2 tbs /2बढ़ा चम्मच 
Salt / नमक                                                      to taste / स्वाद अनुसार 
 Fresh  coriander  / dhania                  for garnishing / सजावट  के लिए

     
        
Preparation / तैयारी

Take pan add oil,chopped onions,fry till golden brown,add cashew nut,fry together(cool and grind it with some milk into a smooth paste and keep it aside for later use)

एक बर्तन में तेल ले,उसमे कटे हुए प्याज़,काजू डालें ,और भूरे होने तक भुने।

Add salt,mix it altogether,add chopped tomatoes,cook on high flame and stir fry continuously till tomatoes become tender and starts leaving oil from sides.
अभी नमक,टमाटर दाले  और  बढ़ी आंच पे पकने दे,इसे तब तक भुने जब तक के किनारो से तेल छूटनेलगे।

Add green masala,garam masala powder,red chilly powder,turmeric powder and heat on low flame.

अभी हरा मसाला ,गरम मसला पाउडर,लाल मिर्च पाउडर,हल्दी डालें ,और धीमी आंच पे पकने दे।  

Roast all the ingredients for about 1 min,add water half a cup.
सारे मिस्त्रन को १ मिनट अच्छे  से भूनें और आधा कप पानी डाले।

Add boiled and fried potatoes,fried eggs,mix it properly,add 1 more cup water.

भुने हुए आलू,उबले और भुने हुए अंडे डाले, अच्छे से भुने और एक कप पानी मिला ले । 

Add the paste of fried onions and cashew-nuts,add remaining milk into it slowly,add more two cup of water.
पीसा हुआ प्याज़ और काजू के मिस्त्रन को मिला ले,और बचा हुआ दूध धीरे से इसमें डाले । 

Simmer it on low flame for 7-8 mins with lid.
धीमी आँच पे पकने दे ७-८ मिनट के लिए। 

Garnish with fresh coriander.
सजावट के लिए हरा धनिया ऊपर से डालिये और गरमा गरम परोसिए  


Ready to serve

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